Nu Wonen
Image default
Woning en Tuin

Een aanbouwschommel is een prima optie voor een kleinere tuin

Een aanbouwschommel is een speciaal type schommel. Een aanbouwschommel kan eenvoudig bevestigd worden aan een bestaand speeltoestel of als je onverhoopt niet de ruimte voor een vrijstaand speeltoestel hebt, aan een stevige muur. Zo kunnen je kinderen dankzij de handige aanbouwschommel toch lekker schommelen, zelfs in een tuin die wat compacter is en een groot speeltoestel een sta-in-de-weg kan zijn.

Accessoires aanbouwschommel

Natuurlijk leent een aanbouwschommel zich ook perfect voor het wisselen van accessoires. Naast de keuze uit diverse schommelzitjes is het ook mogelijk allerlei andere accessoires eraan te bevestigen, denk bijvoorbeeld aan een touwladder, babyschommelzitje, trapeze en meer. De accessoires zijn eenvoudig te vervangen, zodat je snel een eenvoudig de aanbouwschommel anders kunt indelen voor nieuw en langdurig speelplezier

Schommelen prikkelt allerlei zintuigen van je kind

Door het schommelen, het heen- en weer gaan, ontwikkelt het evenwichtsorgaan. Dit schommelen zorgt voor een betere coördinatie van het lichaam. Iets waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Door te schommelen leren kinderen ook welke gevolgen hun acties kunnen hebben. Zo zullen ze al snel beseffen dat wanneer ze achter de schommel lopen, ze door een schommelend broertje, zusje of vriendje of vriendinnetje geraakt kunnen worden.

Schommelen is vooral heel erg leuk en iedereen kan het

Schommelen stelt een kind in staat gecoördineerde bewegingen te ontwikkelen. Het is bijna onmogelijk om een kind te leren schommelen. Door veel te oefenen om de heen-en-weer-beweging onder de knie te krijgen, leren zij met succes hoe zij een schommel moeten laten bewegen. En uiteindelijk heerlijk door de lucht te zweven en zich helemaal vrij als een vogel te voelen.

Maar weinig is leuker dan schommelen in de buitenlucht. Frisse lucht en de buitenwereld moedigen aan tot meer buitenspelen. Plus, door buiten te zijn, wordt de productie van vitamine D gestimuleerd. Vitamine D helpt bij de opbouw van sterke botten en voorkomt toekomstige ziekten.

Veilig schommelen met de aanbouwschommel

Veiligheid is er belangrijk, ook tijdens het schommelen. Daarom is het belangrijk dat de aanbouwschommel aan een stevige stabiele muur wordt bevestigd en dat hij stevig in de grond staat. Daarvoor gebruik je grondankers en balkdragers. Rubberen tegels zorgen voor een zachte landing bij een onverhoopte valpartij. Surf snel naar https://speeltoestel-koning.nl/aanbouwschommel-kopen/ en bekijk alle beschikbare aanbouwschommels!