Nu Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van een rechthoekige trampoline?

Als je een trampoline wilt aanschaffen dan kom je voor de keuze te staan met verschillende vormen. Zo heb je een ronde trampoline, een ovaal trampoline en een rechthoekige trampoline. Eén van de grootste voordelen van een rechthoekige trampoline is dat het geen loze ruimte in beslag neemt. Beschik je over een wat kleinere tuin dan is een rechthoekige trampoline ideaal en makkelijk te plaatsen. Een rechthoekige vorm van een trampoline zorgt dat er veel effectiever met de ruimte wordt omgegaan en staat ook nog eens veel netter dan bijvoorbeeld een ronde trampoline.

Bekijk hier verschillende rechthoekige trampolines!!

Een rechthoekige vorm van een trampoline in een kleine tuin plaatsen

Met een trampoline van een rechthoekige vorm zorg je ervoor dat je de ruimte zo efficiënt mogelijk benut. Dat maakt dit soort type trampoline ideaal voor als je de beschikking hebt tot een kleine tuin. Je kunt heel makkelijk gesproken de trampoline beter kwijt. Plaats je een ronde trampoline dan zul je al snel merken dat dat een stuk meer ruimte in beslag neemt. Naast dat is een ander voordeel van een trampoline met een rechthoekige vorm dat het veel strakker in je tuin staat. Wil je dat je tuin er mooi uitziet dan is het aan te raden om eerder voor een rechthoekige trampoline te kiezen dan voor een ronde of ovale trampoline. 

Welke trampolines worden er gebruikt door de professionele trampoline springers?

Kijk je naar YouTube video’s waar professionele trampoline springers hun kunstjes vertonen dan zul je merken dat zij dat doen op rechthoekige trampolines. De reden waarom rechthoekig is dat deze veel meer bewegingsvrijheid hebben dan ronde trampolines. Daarnaast word je tijdens het springen niet constant naar het midden getrokken. Ook kunnen trampoline springer gebruik maken van verschillende plekken waar de veerspanning net even wat anders is. Zo kunnen ze op sommige plekken net hoger springen dan op andere plekken en kunnen ze doende meer kunstjes en trucjes doen. 

Is op een trampoline met een rechthoek makkelijk springen?

Ga je een rechthoek trampoline vergelijken met een ronde trampoline dan is het springen bij een rechthoekige net even wat moeilijker. Vandaar dat de professionals kiezen voor een rechthoek. De reden waarom het moeilijk is, is omdat de veerspanning niet op alle plekken gelijk is. Dat zorgt ervoor dat elk sprong anders is, terwijl dat bij een ronde trampoline altijd hetzelfde is. Daarnaast word je bij een ronde trampoline altijd naar het midden gedreven en dat is daardoor meer veilig.