Nu Wonen
Image default
Huisdieren

Hoe maak je zelf een krabpaal ?

Hoe maak je zelf een krabpaal

Een krabpaal is een geweldige manier om uw huisdier een plek te geven om te krabben en zijn klauwen te slijpen. De beste krabpaal is meestal gemaakt van hout, maar je vindt ze ook in vinyl of sisaltouw. Sisal touw is meestal het meest populaire materiaal voor krabpalen omdat het duurzaam is en katten dol zijn op de textuur.

Zo maak je een eigen krabpaal of krabton:

Een krabpaal of krabton geven katten een gevoel van veiligheid, kies daarom degelijke en duurzame materialen. – Vind een oud meubelstuk waarvan je het niet erg vindt om het te vernietigen – Snijd eventuele poten of andere uitsteeksels af die krassen op uw vloer kunnen veroorzaken – Bedek het bovenoppervlak met sisal touw of vinyl (u kunt ducttape gebruiken om het vast te zetten) – Krabpaal zou nu klaar moeten zijn voor gebruik!

Dit wil je toch niet in huis ?

Soms hoor je wel eens, “wat je zelf doet, doe je meestal beter”. Dat klopt wel, op voorwaarde dat je een echte klusser bent en genoeg gereedschap in huis hebt om iets mooi af te werken. Heel veel tijd verspillen voor het maken van een krabmeubel en nadien tot besluit komen dat het ding toch niet de mooiste krabpaal is dat je in de woonkamer wilt hebben zet een domper op het kluswerk. Dat is ook de reden waarom wij opteren een kant en klare krabpaal aan te schaffen. Op een paar ogenblikken fix je deze in elkaar en een mooie krabpaal past altijd in je woonkamer.

Als tip raden we je aan even te kijken naar alle modellen krabpalen via Bopets dierenwinkel. Je zal merken dat deze krabpalen allemaal perfect afgewerkt zijn. Dus waarom zou je zelf aan het klussen gaan.

Conclusie

Tot slot, bij de aanschaf van een krabpaal is het aan te raden een stevige paal te kopen, want de krabpaal moet stabiel genoeg zijn om het gewicht van uw kat te dragen en moet op een hoogte staan waar uw kat zonder problemen kan komen. Goedkope krabpalen zijn niet altijd stabiel genoeg voor katten, wat kan leiden tot ongelukken.

https://www.bopets.be