Nu Wonen
Image default
Woning en Tuin

De functie van je badkamermeubels

Als je nieuwe badkamermeubels gaat uitzoeken, is functionaliteit van de meubels erg belangrijk. Nog meer da bij andere kamers van je huis is het in de badkamer belangrijk dat de inrichting van de ruimte effectief wordt gedaan. Meestal is het niet de grootste ruimte in het huis, maar wel een die je veelvoudig en intensief gebruikt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de exacte functie die de badkamer in jouw huis moet vervullen.

Wie maakt er gebruik van je badkamermeubels?

Een handige manier om te bedenken wat voor badkamermeubels je wil en kan plaatsen is om te bedenken wie er gebruik van gaat maken. Is er iemand in huis die badderen heerlijk vindt om te kunnen ontspannen? Dan is een bad wel prettig.

Als er niemand daar echt veel om geeft, kan je diezelfde ruimte gebruiken om wat extra kasten neer te zetten om handdoeken of toiletspullen in op te bergen.

Dat staat dan weer een stuk netter vergeleken met de vele deodorant, tandpastatubes en flesjes parfum die wellicht op een klein plankje onder de spiegel van de wastafel worden geplaatst. Bedenk vooral eerst wat praktisch is.

Badkamermeubels en de leeftijd van de bewoners

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar de leeftijd van de bewoners van een huis kan voor een groot deel bepalen welke badkamermeubels je gaat plaatsen. In een seniorenwoning is een normale badkuip niet het beste idee. Kies dan voor een inloopdouche om valgevaar te verminderen.

En houd er rekening mee dat beugels bij het toilet geplaatst moeten worden. Een gezin met meerdere kleine kinderen kan juist weer baat hebben bij een grote badkuip. Kijk dus ook hoe lang je badkamer in de nieuwe vorm mee moet gaan en hoe je hem nu ook al praktisch kan maken voor je huidige situatie.

https://www.badkamermeubelshop.be/