Nu Wonen
Image default
Badkamer

Een luxe wellness badkamer bouwen – inspiratie en tips

Tot eind jaren 90 was de badkamer vooral een functionele ruimte. De esthetiek was bijzaak. Daar is ondertussen verandering in gekomen. Vandaag spenderen we veel aandacht aan de inrichting ervan. Heel wat mensen dromen van een luxe badkamer die alle comfort biedt. Jij ook? Lees dan snel verder.

Een stijlvol badkamerdesign

Een luxe badkamer heeft een opvallende maar stijlvolle vormgeving nodig. Kies dus niet voor klassieke producten, maar ga de creatieve toer op. Heel wat mensen kiezen bijvoorbeeld voor beige of lichtgrijze tegels. Je mag gerust voor een eyecatcher kiezen, zoals een accentmuur in groene badkamertegels. Dat is verrassend mooi. Die klassieke kranen en douchesets in roestvrij staal mag je ook links laten liggen. Een set in messing oogt veel luxueuzer. Van handgrepen op het badkamermeubel tot de verlichting: het verschil zit in de kleinste details. 

Een whirlpoolbad

Wie een wellness badkamer wil moet uiteraard investeren in een whirlpoolbad. Deze bubbelbaden bieden de nodige ontspanning na een zware dag. Er zijn verschillende exemplaren om uit te kiezen; voor 1 of 2 personen, en vrijstaande, halfvrijstaande of inbouwmodellen. Voor elke badkamer is er dus een oplossing.

Een wellness douche

Verder heb je natuurlijk nog een douche nodig. Ga voor een grote inloopdouche, die ziet er altijd luxueus uit. Een grote regendouche is ook een must-have. Wil je jouw douche-ervaring helemaal compleet maken? Dan ken je opteren voor een systeem met zijsproeiers of een watervaldouche in de muur of het plafond. Dat is heerlijk genieten!

Lichtstemmingen

Soms wordt het effect van verlichting op een kamer onderschat. Toch draagt het in grote mate bij aan de sfeer en het gevoel dat we hebben. Daarom adviseren we om in een luxe badkamer voor RGBW-verlichting te kiezen. Deze lampen kunnen alle kleuren van de regenboog produceren. Ze zijn dus geschikt voor kleurtherapie (elke kleur heeft een andere invloed op ons lichaam). Nog een tip: stuur de verlichting via domotica. Hiermee kan je snel tussen meerdere lichtstemmingen wisselen, van een drukke ochtendroutine tot een ontspannend bad. 

Audio

Een luxe badkamer zal al je zintuigen prikkelen. Ook je oren. Installeer daarom een audiosysteem in de ruimte. Je kan luidsprekers in het plafond inbouwen of een losse luidspreker plaatsen (bv. Sonos). Nu nog de juiste playlist opzetten en je badkamer is helemaal klaar voor gebruik. 

Televisie

Een televisie in de badkamer is het toppunt van luxe. Hang de TV tegen een muur boven het bad om te genieten van je favoriete serie terwijl je een bad neemt. Zaaaalig! Let er wel op dat er geen water op het toestel komt en dat alles stevig is vastgemaakt via een muurbeugel. Anders gebeuren er ongelukken. Een goede ventilatie is ook erg belangrijk. 

Luxe badtextiel

Goedkope handdoeken zouden afbreuk doen aan de luxe wellness ervaring. Investeer dus gerust in premium handdoeken die gemaakt werden uit hoogwaardige materialen. Die voelen niet alleen beter aan, maar gaan ook langer mee.