Nu Wonen
Image default
Woning en Tuin

De 4 pilaren van Skylux

Lichtkoepels zijn een geweldige manier om natuurlijk licht in jouw huis te brengen. Ze stellen je in staat van de schoonheid van het buitenleven te genieten zonder aan de elementen te worden blootgesteld, en ze kunnen ook helpen de energiekosten te verlagen door zonlicht een kamer te laten oplichten. Als ze goed geïnstalleerd zijn, zijn ze gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze lang meegaan.

Dakramen worden meestal op bestaande daken geïnstalleerd, maar ze kunnen ook op andere delen van jouw huis worden geplaatst. Je moet er wel voor zorgen dat het dak sterk genoeg is en dat het het extra gewicht kan dragen. Als je een ouder huis heeft of als je het installeert op een plaats waar nog geen dak is, moet je ook de sneeuw verwijderen die zich in de winter op jouw dak verzamelt, anders kan het later schade of lekken veroorzaken.

Skylux

Skylux is een Vlaams merk welke gespecialiseerd is in lichtkoepels. Ze hebben als het ware 4 pilaren die ze overeind houden. In de stukjes hieronder lees je alles over deze belangrijke onderdelen:

De geschiedenis

Bijna 70 jaar geleden startte Skylux als een glas- en spiegelgroothandel in het Vlaamse Kuurne. In 1971 kwamen de eerste lichtkoepels wat het echte startschot luidde voor Skylux. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot 1 van de grootsten van Europa en leidt de derde generatie het bedrijf.

De belangrijkheid van daglicht

Skylux is er erg duidelijk in dat daglicht ontzettend belangrijk is voor de gezondheid van de mens. Meer licht zorgt voor meer positiviteit in het leven. Zorgen voor voldoende daglicht is dus een belangrijk punt die je dagelijks kan helpen om je meer opgewekt te voelen. Ook verlaag je je er natuurlijk je energiekosten mee!

De duurzaamheid

Ook werkt Skylux met duurzame materialen. Intern zijn ze ook bezig om deze duurzaamheid op te krikken. Zo willen ze een switch maken naar 100% elektrische auto’s voor hun werknemers, zonnepanelen op de gebouwen en duurzame afvalstromen!

Groen

Ook is Skylux deel van de groene industriezone. Ze adopteren in hun eerste fase bijenkorven in samenwerking met Bolwerk.