Nu Wonen
Image default
Vloeren

Tuinkantoor als investering: hierop bespaar je

Veel mensen verbouwen hun tuinhuis om tot kantoor sinds het thuiswerken in een stroomversnelling is geraakt. Het biedt de nodige privacy en rust voor een productieve werkdag, terwijl je toch het huishouden in de gaten houdt. Ideaal, maar ook een behoorlijke investering. Waarop bespaar je bij het inrichten en gebruik van je nieuwe, eigen werkplek?

De vloer aanleggen

De verbouwing is de grootste kostenpost. Het doortrekken van elektriciteit en internet kun je met een beetje handigheid zelf doen, al is voorzichtigheid geboden. Wat altijd goedkoper kan, is de vloer. Bezoek de FloorHouse winkel in Turnhout, waar je betaalbaar aan een aantal vierkante meters komt. Laminaat, kurk, vinyl, het oogt schoon en netjes en scheelt veel geld als je het zelf aanlegt. Dit is geen hogere wiskunde, maar je kunt een vriend of kennis met ervaring vragen om je bij te staan. Wil je het liever snel en professioneel laten gebeuren, maak dan gebruik van de plaatsingsdienst die FloorHouse eveneens aanbiedt. Je vindt FloorHouse, waar liefst 2000 vloeren en diverse aanbiedingen op je liggen te wachten, aan de Turnhoutse Steenweg op Gierle.

Meubilair en accessoires

Kijk voor gebruikte meubels om het kantoor smaakvol in te richten, vernieuwen kan altijd nog. Essentieel zijn een ergonomisch verantwoorde bureaustoel en dito tafel. Voor beide geldt: wie zoekt, die vindt – ook tweedehands. Een opknap- en schoonmaakbeurt doet wonderen met alle soorten meubels. Oude houten boekenkasten zijn bijvoorbeeld zelfs heel trendy. Wie een beetje handig is, maakt van een aantal pallets zelf zijn meubels. Ook accessoires kunnen altijd goedkoper gescoord worden. Kijk op veilingsites en in kringloopwinkels en ontdek het plezier van geld uitsparen door veelvuldig te recyclen.

Energieverbruik

Denk aan een duurzame manier om het tuinkantoor te verwarmen, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Of juist een glazen dak, zodat het zonnetje zijn werk kan doen en de verwarming op zonnige dagen in de winter misschien niet eens aan hoeft. In de zomer zet je het dak juist weer open voor de nodige frisse lucht. Ben je alleen thuis, maar aan het werk in je tuinkantoor, zet dan de verwarming in huis uit. Zo bespaar je op verschillende manieren op energieverbruik en vormt je tuinkantoor geen extra hoge kostenpost.

Verhuur het als je op vakantie bent

Het verhuren van een tuinhuis kan onder bepaalde voorwaarden (sanitair, vergunning en natuurlijk slaapruimte), maar duik eens in de materie en overweeg het in ieder geval. Wanneer je zelf op vakantie bent of het tuinhuis om een andere reden tijdelijk niet gebruikt wordt, komt er toch wat geld binnen. De huurders passen tegelijk op je huis. Je zult bij lange na niet de eerste zijn die een heuse mini-B&B in zijn tuin runt!