Nu Wonen
Image default
Woningen

Met deze 5 tips koopt u het beste bed voor uw slaapkamer

Het is tijd voor een nieuw bed, heerlijk. U kunt beginnen met de zoektocht, en dat is geen onbelangrijke zoektocht. De mens brengt namelijk gemiddeld 8 uur en 25 minuten door op bed, een goed bed is daarom extra belangrijk. Hiermee voorkomt u mogelijk ook lichamelijke klachten. Om de zoektocht naar het perfecte bed voor u iets te versimpelen zijn er een aantal tips, deze tips zijn uitgebreid beschreven in dit artikel.

1. Het kiezen van het juiste formaat

Het is belangrijk dat u het juiste formaat kiest. Mensen bewegen ontzettend veel in hun slaap en dus is het belangrijk dat er genoeg ruimte is om te bewegen. Slaapt u in uw eentje, dan kunt u kiezen voor een eenpersoonsbed of een twijfelaar. Slaapt u met 2 personen, dan kunt u kiezen voor een twijfelaar of een tweepersoonsbed. Een twijfelaar is een bed met een breedte van 120 cm of 140 cm. Het is dus aan u om te bepalen hoeveel ruimte u (en uw partner) nodig hebben.

2. Het uiterlijk van uw bed, niet onbelangrijk

Buiten dat het bed natuurlijk lekker moet liggen is het belangrijk dat het bed er ook goed uitziet. Het moet natuurlijk passen binnen de stijl van uw slaapkamer. Heeft u een slaapkamer in klassieke stijl kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een houten bed frame. Bij een industriële stijl kunt u juist weer kiezen voor een stalen bed frame. De meest voorkomende stijl in de slaapkamer is de ‘hotel chique’ stijl, hierbij past een mooie boxspring het best.

Slaapkamer

3. Kies voor een matras wat bij u past

Om lekker te kunnen liggen is het van groot belang dat u een matras kiest dat goed bij u past. Gaat u voor een zacht matras waar u helemaal in kunt verdwijnen, of kiest u liever voor een harder matras wat meer stevigheid biedt. Allemaal zaken waar u over na moet denken voor u een bed aanschaft.

4. Proef liggen, niet overbodig

Om erachter te komen of u houdt van een hard of juist zacht matras is het verstandig proef te liggen. Zo weet u precies welk type matras bij u past en welk type matras u dus moet kopen. Ook kunt u er op die manier achter komen hoeveel ruimte u nodig heeft als het gaat om de breedte van het matras.

5. Extra foefjes? Altijd leuk!

Er zijn genoeg opties die u kunt toevoegen aan uw bed om het extra spectaculair te maken. Bijvoorbeeld het toevoegen van een voetenbord met een ingebouwde TV, zo kunt u uw TV laten verschijnen en weer laten verdwijnen in uw voetenbord. Ook kunt u kiezen voor een bed wat elektrisch verstelbaar is. Zo kunt u uw rug en voeteneind in hoogte verstellen.

TIP: Voor het kopen van een bed is Emob bedden een absolute aanrader. Emob bedden zijn er in verschillende soorten en maten, zo zit er altijd 1 voor u bij.