Nu Wonen
Image default
Huis bouwen

Huis bouwen? Vergeet de brievenbus niet

Het klinkt misschien nu zo logisch, maar je zult de eerste niet zijn die een huis gaat bouwen en daarbij de plaatsing van de brievenbus vergeet. Op zich is dat niet zo erg want een brievenbus kun je vaak ook nog ergens vrijstaand in je tuin plaatsen. Maar misschien had je ‘m liever aan de wand net naast je voordeur willen hebben, of juist in je voordeur.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn behoorlijk veel mogelijkheden. Maar eerst moet je je misschien bedenken hoe je het liefst je post wilt gaan ontvangen. Is dat gewoon door de brievenbusklep via de deur op de deurmat? Of wil je helemaal geen gat in je voordeur?  Voordeel hiervan is geen tocht en kou door de brievenbus en geen mogelijkheden tot inbraak via de brievenbussleuf. Nadeel is dat je naar buiten moet om je post te halen.

Pakketbrievenbus of gewoon model?

Een tweede punt dat je je moet bedenken is of je een pakketbrievenbus wil of een gewone brievenbus. Het verschil zit ‘m in het ontvangen van pakketten. In de meeste gewone brievenbussen kunnen kleine buspakjes, maar groter dan dat past er niet in. Ben je overdag vaak thuis? Dan kun je natuurlijk zelf die pakjes van de chauffeur aannemen. Ben je overdag aan het werk of niet vaak thuis om pakketten aan te nemen? Dan kan een pakketbus uitkomst bieden. De chauffeur kan dan namelijk het pakket in jouw pakketbus achterlaten. En jij kunt, als jij thuiskomt het pakketje eruit halen. Je hoeft dan niet naar een speciaal pakketpunt om je pakketje op te halen. Qua pakketbussen zijn er heel veel mogelijkheden. De ene bus laat alleen kleine pakjes toe, de andere kan ook grote pakketten opbergen. Ook qua veiligheid en sluiting is er veel mogelijk en hebben de pakketbussen onderling veel verschillen.

Wat is een goede brievenbus?

Een goede brievenbus is bijvoorbeeld de Zandvoort. Dat is een hele ruime bus met vlinder draaislot. Hierbij kun je zelf bepalen of je je bus helemaal afsluit of dat het voldoende is om alleen het draaislotje dicht te draaien. Kies je voor de laatste optie, dan kan de bezorger evt ook nog kleine pakketjes er in doen. De Zandvoort is waterdicht en geschikt voor wandmontage en vrijstaande montage. Een tweede goede optie is de bobi brievenbus. Deze is erg sterk en verkrijgbaar in 10 mooie ral kleuren. Ook is er een RVS exemplaar verkrijgbaar. Net zoals de Zandvoort kan ook de Bobi vrijstaand geplaatst worden of als wandbrievenbus gebruikt worden.

https://www.yourmailbox.nl/