Nu Wonen
Image default
Woning en Tuin

MDF platen: De belangrijkste voordelen op een rij

Wil je nieuwe meubels maken voor in jouw woning? Dan zijn er een groot aantal materialen die je hiervoor kunt gebruiken. Een van de houten plaatmaterialen die je tegenkomt tijdens de zoektocht naar de juiste materialen zijn MDF platen.

Deze platen zijn gemaakt van houtvezels, welke onder hoge druk samengeperst zijn. De platen zijn eenvoudig te bewerken, zonder dat hier splinters bij komen. Hier zorgt de hars namelijk voor. Maar wat zijn nou precies de voordelen van deze platen? En hoe kun je ervoor zorgen dat deze voordelen goed naar voren komen?

Slijtvast en veelzijdig te gebruiken

MDF platen hebben als groot voordeel dat er een hoge slijtvastheid te vinden is. Deze slijtvastheid zorgt ervoor dat je de platen onder andere kunt gebruiken voor meubelstukken die vaak gebruikt worden.

Door de coating op de platen kun je het materiaal niet alleen binnen inzetten, maar ook buiten gebruiken. Vocht heeft vrijwel geen kans om schade aan te brengen.

Tevens zijn er varianten te verkrijgen die brandvertragend zijn, waardoor je ze ook kunt gebruiken voor het plaatsen van een tussenwand. De veelzijdigheid van de platen geeft jou de gelegenheid om zoveel mogelijk klusprojecten uit te voeren.

Eenvoudig toe te passen

MDF platen hebben als ander voordeel dat deze niet uitzetten of krimpen. Hierdoor kun je de platen in veel verschillende ruimtes inzetten. Als je de platen veel buigt, zullen deze ook eerder breken dan dat ze van vorm veranderen.

Daarbij heb je ook te maken met een bewerkbaar materiaal, waardoor je er veel verschillende klusprojecten mee realiseert.

En een bijkomstig voordeel: de MDF platen zijn erg betaalbaar, waardoor je een goed alternatief hebt voor hout. Als doe-het-zelver is het hierdoor erg aantrekkelijk om de meubelstukken en andere oppervlakten zelf te realiseren in plaats van nieuw aan te schaffen.

https://www.platenshop.be/