Nu Wonen
Image default
Meubels

De beste tips voor jouw kantoor aan huis

Thuiswerken begint steeds normaler te worden. Daarom is het belangrijk om je thuiskantoor zó in te richten dat je met een fijn gevoel aan het werk kunt. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend en eenvoudig, maar toch kan dit knap lastig zijn. In deze blog geven we je een aantal tips om je thuiskantoor een huiselijk gevoel te geven.

Kies ergonomische apparatuur

Als je 8 uur per dag achter een computer of laptop zit, dan is een ergonomische houden van groot belang. Wanneer je te lang in een verkeerde houding zit, kan dit ernstige gevolgen hebben voor je lichaam en dus je gezondheid. Denk maar aan blessures als RSI. Kies bij het inrichten van je kantoor dus voor ergonomische meubelen en apparatuur. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Speciale toetsenborden of muizen

  • Bureaustoelen die verstelbaar zijn

  • Een bureau dat in hoogte verstelbaar is

  • Speciale bureaustoelen die voor een goede houding zorgen

Kleine ruimte? Geen probleem!

Niet iedereen heeft een zee van ruimte in huis om een kantoor te maken. Is jouw kantoor een kleine of donkere ruimte, dan kun je deze groter of lichter maken door een grote spiegel op te hangen. Spiegels heb je er ook in allerlei vormen, soorten en maten. Kies een spiegel die ook bij jouw stijl past. 

Ga voor stijl

Om je thuis te voelen in je thuiskantoor kan het ook helpen om meubilair neer te zetten waarbij jij een goed gevoel hebt. Een bureau heb je in verschillende stijlen: van een echt design bureau tot een budgetvriendelijk model; je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Wil je je kantoor compleet maken, kies dan voor een bureaustoel die past bij je interieur en het bureau dat je gekozen hebt. Zorg er wel voor dat de stoel die je kiest ook comfortabel is en ga niet af op uiterlijk.