Nu Wonen
Image default
Woningen

De mooiste kustplaatsen van Spanje

Behoor jij net als één van de vele andere Nederlanders tot een echte Spanje liefhebber? Dan begrijpen wij je als geen ander, aangezien dit land enorm veel te bieden heeft. Toch gaan de meeste Nederlanders naar Spanje om te genieten van de heerlijke temperaturen en de goudgele stranden, maar welke badplaatsen zijn nu eigenlijk het mooist? Dat gaan we je in dit blogartikel vertellen, zodat je weet waar je de volgende keer naar toe moet gaan.

Calpe

Calpe is een relatief kleine stad aan de Costa Blanca. Hoewel Calpe al jarenlang bekend staat als een populaire vakantiebestemming zal je hier vrijwel nooit massatoerisme tegenkomen. De sfeer is gemoedelijk en de uitstraling meer dan bijzonder. Ook de Peñon de Ifach is een ware toeristische trekpleister en zeker een aanrader om te beklimmen wanneer je in deze stad bent. Ben je al betoverd door deze stad en wil je een huis kopen in Calpe? Klop dan aan bij één van de vele Nederlandsprekende makelaars in de stad.

Ibiza

Ook Ibiza mag absoluut niet in dit rijtje ontbreken en dan in het bijzonder de stad Portinatx. Hoewel Ibiza natuurlijk vooral bekend staat als feesteiland is Portinatx compleet het tegenovergestelde. Hier kan je rekenen op rust en mocht je dan toch willen feesten ben je binnen tientallen minuten in Ibiza-stad.

Tossa de Mar

Wie ooit al eens in Tossa de Mar is geweest zal direct begrijpen waarom deze kustplaats in ons lijstje verschijnt. Hier vind je namelijk een combinatie van een prachtig uitgerekt strand en interessante historie. Direct aan het strand vind je namelijk oude verdedigingswerken terug die het strand een unieke uitstraling geven. Ook de historische stad is een aanrader om te bezoeken en hier zijn meer dan genoeg winkels, restaurants en horecagelegenheden te ontdekken.

Marbella 

Ben je op zoek naar een kustplaats met een exclusief aanbod van restaurants, clubs en natuurlijk de welbekende Puerto Banus. Toch is er veel meer te ontdekken dan alleen die exclusieve locaties. Ook het historische centrum is een absolute aanrader en daarnaast beschikt deze badplaats over verschillende stranden waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Málaga

Niet ver verwijderd van Marbella vind je Málaga. Málaga behoort ongetwijfeld tot één van de meest prachtige kustplaatsen van heel Spanje en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze badplaats al jarenlang door veel toeristen wordt bezocht. Vooral het La Malagueta strand is een aanrader en dit ligt ook nog eens dichtbij het oude centrum.