Nu Wonen
Image default
Tuin inrichting

Steigerhouten tuinmeubelen het hele jaar door

Je hebt ze vast al eens gezien: steigerhouten tuinmeubelen. Deze robuuste en sfeervolle meubelstukken hebben een unieke charme en zijn een trend in de wereld van tuininrichting. Maar waar komt steigerhout eigenlijk vandaan? Steigerhout is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig van bouwsteigers. Het hout, veelal vurenhout, krijgt door het intensieve gebruik op de bouw een karakteristieke, verweerde uitstraling. Dit maakt elk meubelstuk uniek en heb je er het hele jaar plezier van. Want ook in de winter geniet je van de sfeer van de meubelen in je tuin.

 

Duurzaamheid van steigerhout

Een groot voordeel van steigerhout is de duurzaamheid. Het hout is vaak al jaren in gebruik op bouwplaatsen en krijgt zo een tweede leven als meubelstuk. Dit hergebruik past perfect in de huidige trend van duurzaam en ecologisch verantwoord leven. Bovendien is steigerhout sterk en kan het, mits goed onderhouden, jarenlang mee.

 

Stijl en diversiteit

Steigerhouten meubelen passen in bijna elke tuin. Of je nu een moderne of juist een landelijke tuin hebt, er is altijd een steigerhouten meubel dat bij je past. Van loungesets tot eettafels en van plantenbakken tot decoratieve muurelementen, de mogelijkheden zijn eindeloos. En door de natuurlijke uitstraling van het hout, harmoniëren deze meubels perfect met het groen in je tuin.

 

Combineren met andere materialen

Steigerhout is niet alleen op zichzelf mooi, maar kan ook uitstekend gecombineerd worden met andere materialen. Denk aan metalen frames voor een industriële look, of juist kussens en bekleding in zachte stoffen voor extra comfort. Door het te combineren met verschillende texturen en kleuren, kun je jouw steigerhouten meubelen helemaal integreren in de stijl van je tuin.

 

Milieu-impact en verantwoorde keuze

Bij de aanschaf van steigerhouten meubelen is het ook belangrijk om te letten op de herkomst van het hout. Kies voor leveranciers die verantwoord omgaan met hun houtbronnen en die het hout op een duurzame manier verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen een mooi product in huis haalt, maar ook bijdraagt aan een beter milieu.

 

Onderhoudstips voor steigerhout

Het onderhouden van steigerhouten tuinmeubelen is belangrijk om ze mooi te houden. Hier zijn enkele tips:

  • Reiniging: Maak de meubelen regelmatig schoon met een zachte borstel en wat lauw water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, die het hout kunnen beschadigen.
  • Bescherming tegen weersinvloeden: Hoewel steigerhout bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, is het aan te raden om de meubelen in de winter binnen op te bergen of af te dekken met een beschermhoes.
  • Behandeling: Overweeg om het hout te behandelen met een speciale olie of lak. Dit beschermt niet alleen tegen vocht en vuil, maar kan ook de levensduur van het hout verlengen.
  • Vlekken verwijderen: Mocht er toch een vlek op het hout komen, probeer deze dan zo snel mogelijk te verwijderen met een lichtvochtige doek.

 

Een duurzame keuze

Steigerhouten tuinmeubelen zijn een duurzame, stijlvolle keuze voor iedere tuin. Door hun robuuste uiterlijk en veelzijdigheid in ontwerp passen ze in vrijwel elke tuinstijl. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen deze meubelen jarenlang plezier bieden. Dus, ben je op zoek naar een unieke toevoeging aan je tuin? Overweeg dan zeker steigerhouten meubelen.