Nu Wonen
Image default
Nieuws en media

Circus in je school? Je leerlingen maken het circus zelf!

Haal het circus binnen in je school!

Wanneer er een circus naar het dorp komt, zijn alle kinderen heel erg happig om er naartoe te gaan. Clowns, acrobaten, goochelaars… het spreekt nog altijd tot ieders verbeelding. Als je voor je workshops een onderwerp zoekt en je kiest het thema ‘circus’, dan heb je meteen een hele reeks fans erbij. Het wordt een spetterende en vooral ook leerrijke ervaring voor je leerlingen! Een circus workshop maak je zo uitgebreid als je dat zelf wil. Wil je dit eens voor één klasje organiseren of ga je de hele school erbij betrekken? Wordt het een voor- of namiddag of een hele dag? Aan jou om dit uit te maken. Wat je ook kiest, je leerlingen zullen gegarandeerd hun uiterste best doen om er iets van te maken

Circus op school, een echt spektakel

Een circus workshop kan heel erg verschillen van groep tot groep. Zo kies je bijvoorbeeld voor een workshop acrobatiek, balanceren, circustheater of jongleren. Nog grappiger en echter wordt het als je verschillende workshops organiseert en ze daarna samenvoegt tot één geheel. Hier ga je echt al richting circus maken. De acts worden op elkaar afgestemd en er wordt een programma opgesteld. Nog echter wordt het als je publiek uitnodigt. Denk je dan ook aan het maken van het decor en de kostuums en zorg je voor muziek? Ook hiervoor kun je workshops inrichten. Als school maak je een echt spektakel dankzij circus workshops.

Circus, een goede leerschool

Wat leren kinderen in het circus? Ze kruipen graag in de huid van een circusfiguur. Maar ze leren ook andere dingen dan acteren. Ze leren vaardigheden en oog-handcoördinatie. Ze leren hun fysieke grenzen kennen en wagen het om andere activiteiten te doen dan ze normaal doen. Denk maar aan koorddansen of lopen op een bal. Tijdens de workshop kunnen ze dit in een veilige omgeving en onder begeleiding uitproberen. Tijdens het opmaken van de circusacts leren ze samenwerken en toegevingen doen, communiceren en zichzelf kennen. Ook op dit vlak zijn workshops zeer nuttig voor de leerlingen. Het circus, dé plek voor fun en grappige scènes, is de ideale manier om speels te leren.

https://grotebroer.com