Nu Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat is een babyfoon?

Wat is een babyfoon?

Een babymoov babyfoon is een van die nieuwe-ouder-benodigdheden die vaak bovenaan een register staat. Maar met zoveel opties, van monitoren met alleen audio tot monitoren met Wi-Fi-functionaliteit en andere die biometrische gegevens bijhouden, kan het een beetje ontmoedigend zijn om er een te kiezen die geschikt is voor uw gezin. Hieronder een aantal punten waar u op moet letten:

Type

De belangrijkste beslissing die u moet nemen is of u een philips avent babyfoon wilt die gebruik maakt van een lokale radiofrequentie om beeld en geluid naar de ouderunit te zenden of een die Wi-Fi-compatibel is. Er zijn voor- en nadelen aan beide. De verbinding van een standaard lokale videomonitor is betrouwbaarder dan die van een Wi-Fi-compatibele, omdat hij niet afhankelijk is van het internet, dat op elk moment kan uitvallen. Het is ook veiliger en er is minder kans op hacking omdat het niet op een soort netwerk zit. Maar dit betekent dat je niet naar de baby kunt kijken als je buitenshuis bent. Bovendien kan het bereik tussen de camera en het scherm beperkt zijn, afhankelijk van de grootte en indeling van uw huis. (Alle apparaten op deze lijst hebben een bereik van maximaal 1.000 voet, wat aan de hoge kant is).

Wi-Fi-monitors

Wi-Fi-monitors stellen u in staat om uw kind te controleren vanaf kantoor of een zeldzame avondje uit – of waar ook ter wereld, via een app op uw telefoon, waardoor u meer flexibiliteit en controle heeft. Hoewel de meeste bedrijven een veilige en prive-verbinding beloven, is er altijd de mogelijkheid om gehackt te worden, wat angstaanjagend klinkt, maar eigenlijk niet zo vaak gebeurt. Wi-Fi-monitoren zijn over het algemeen duurder. Maar een apparaat met internetverbinding kan slim zijn, zodat u veel meer gegevens kunt volgen en inzicht hebt in hoe uw baby slaapt.

Videoweergave

Omdat het doel van een monitor is om je baby in de gaten te houden wanneer je niet in de kamer met hem of haar bent, is het belangrijk om je kind duidelijk te kunnen zien. Kijk voor een monitor die een hoge kwaliteit HD-video-feed (en geluid) biedt, en als je er een gebruikt met een fysiek scherm, zorg ervoor dat het groot genoeg is (de meeste van de niet-slimme eenheden op deze lijst hebben vijf-inch schermen).

Let ook op de fysieke camera. De camera’s van sommige Wi-Fi-monitoren zijn vast, wat betekent dat u ze niet op afstand kunt pannen, kantelen, zoomen of anderszins aanpassen, wat u wel kunt doen met een radiofrequentie-eenheid. Maar afhankelijk van de plaatsing van de camera, moet u een duidelijk beeld kunnen krijgen (veel van de slimme monitoren worden direct boven het wiegje geplaatst, zodat u uw kleintje vanuit vogelperspectief kunt zien, wat het probleem verhelpt).

Functies

Op zijn eenvoudigst laat een videomonitor u zien wat er in de kamer van uw baby gebeurt. Niet-Wi-Fi modellen zoals die op deze lijst komen met andere handige functies om die ervaring te verbeteren, met inbegrip van nachtzicht, een twee-weg radio, een kamer-temperatuur-indicator, een tijdweergave, en op afstand pan, tilt, en zoom mogelijkheden.

Slimme monitors

Slimme monitors hebben al deze functies en nog meer. De nieuwste generatie gebruikt de camera – soms met accessoires, soms zonder – om de slaapgewoonten van uw baby en andere gegevens zoals ademhalingspatronen te volgen. Dit verandert de monitor in een soort virtuele slaapcoach die analyseert wanneer uw kind in slaap valt (en hoe lang het daar over doet), hoe lang hij slaapt, of hij ’s nachts wakker wordt en nog veel meer. Een slimme monitor kan u ook helpen ’s nachts beter te slapen, vooral als u zich zorgen maakt of uw baby bijvoorbeeld wel normaal ademt. Dat gezegd hebbende, sommige van deze gegevens kunnen onnodig zijn voor de meeste ouders, dus denk na over wat echt nuttig zal zijn voor u voordat u zich op een monitor.

Misschien bent u geïnteresseerd in een luvion babyfoon!

 

https://www.detoverlamp.nl/welke-babyfoon-is-de-beste/