Nu Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Hoe hang je een regenjas aan de kapstok

Hoe hang je een regenjas aan de kapstok

Aan een kapstok kun je zowel de regenjas heren alsmede de dames variant ophangen. Het is van groot belang dat je bij het kopen van een kapstok let op de ruimte die je hebt. Je moet immers wel de kapstok aan de muur kunnen maken of ergens neer kunnen zetten, niet al te ver van de entree. Daarnaast is het ook wel handig als de haken wat meer uit elkaar hangen. Als je niet veel jassen gebruikt en ze nat aan de kapstok ophangt, kunnen ze in ieder geval luchten. Echter is het wel aan te raden om de jas eerst buiten te drogen, mits het droog is natuurlijk. Naast de zon werkt dat ook heel goed met de wind. De moeilijkste keuze moet je echt zelf maken en dat is of je een staande of wandkapstok wil gaan kopen.

Waar kun je ze nog meer opbergen?

Als je jassen niet gebruikt dan kun je ze vaak gewoon het beste in je kledingkast ophangen. Mocht daar geen ruimte zijn dan kun je hier eventueel een aparte kast voor kopen. Maar een andere optie is om kapstokhaken in een andere ruimte op te hangen. Op deze manier blijft de kapstok ook overzichtelijk en zo bespaar je ook ruimte voor visite wat langs kan komen. In de winter heb je dikke jassen nodig, maar in de zomer totaal niet. Echter komt er wel steeds vaker regen, dus een regenjas ieder seizoen aan de kapstok is geen overbodige luxe. Je moet ze echt hangen, want als je ze opvouwt komen er echt vouwen of kreukels in. Bovendien kan dit de pasvorm verpesten en dat is zonde want dan kun je weer een nieuwe jas kopen.

Een stijlvolle heren regenjas kopen

De Maium regenjas is een prachtige, maar vooral ook stijlvolle heren regenjas. Dit merk is nog redelijk jong, maar wel helemaal van Nederlandse oorsprong. Het is als een hobby gestart door 2 vrienden die een droom hadden. Vandaag de dag is het echt wel een groot merk aan het worden, omdat ze goed met de tijd mee kunnen gaan. Naast kwalitatief en stijlvol weten zij ook goed in te spelen op de verschillende kledingstijlen die er zijn. Hun focus ligt wel echt op de regenjas, want daar kunnen ze al hun creativiteit in kwijt. Bovendien krijgen we in heel de wereld steeds meer regenachtige dagen.

Welke kapstokken zijn er te krijgen?

Er zijn verschillende soorten kapstokken die je kunt krijgen voor aan de wand, maar ook een staande. Ze hebben allemaal hun eigen voordelen. De staande is vaak compact in een rondje en ideaal voor kleine ruimtes. Echter heeft een wandkapstok natuurlijk ook voordelen. Deze kun je aan de muur hangen en hoe groter de muur hoe meer je jassen je daarop kwijt kunt. Let dan wel goed op of de haken op voldoende afstand van elkaar zitten. Eventueel zijn er ook modellen waarbij er 2 haken boven elkaar zitten. Zo kun je nog meer jassen opbergen en vooral gezinnen en grote families maken hier dankbaar gebruik van.