Nu Wonen
Image default
Aanbiedingen

Waarvoor is een lattenbodem?

Waarvoor is een lattenbodem?

Hoe comfortabel uw matras ook is, hij zal u geen rustgevende slaap bezorgen als u geen stevige basis heeft. Uw matras moet op een boxspring of een lattenbodem worden gelegd. Lattenbodems zijn een goed alternatief voor de traditionele boxspring, omdat ze goedkoper zijn, gemakkelijk te monteren, gemakkelijk te verzenden, en ze houden uw bed lager bij de grond als dat iets is waar u de voorkeur aan geeft.

In plaats van een boxspring, kunt u uw matras direct op de lattenbodem leggen. Lattenbodems bieden een ondersteunend platform voor uw matras om op te zitten. U ziet lattenbodems het vaakst gebruikt bij platformbedden. Ze worden steeds populairder omdat ze kleiner en lichter zijn dan traditionele boxsprings.

Wat is een lattenbodem?

Een lattenbodem is een basis om de matras op te leggen; hij bestaat uit latten (planken hout) die op Hytrel of rubberen houders in het frame zijn bevestigd. Er zijn twee soorten lattenbodems:

 

Verende lattenbodems werken in harmonie met uw lichaam en matras. Door de drukgevoelige eigenschappen krijgt uw hele lichaam de hele nacht lang de perfecte ondersteuning en stabiliteit. Latex matrassen worden best samen met lattenbodems gebruikt om optimaal voordeel te halen uit de talrijke eigenschappen van deze natuurlijke bedsystemen.

Flexibele lattenbodems zijn het meest ideaal voor koppels. Omdat de latten aan beide zijden individueel zijn geplaatst, zullen bij het draaien van een partner alleen de latten onder hem of haar bewegen, terwijl de andere zijde onbewogen blijft. Ook als partners verschillende voorkeuren in gevoel hebben of van verschillend gewicht of vorm zijn, kunnen de latten aan elke kant individueel worden aangepast voor verschillende ondersteuning.

Wat te zoeken in een lattenbodem

Lattenbodems zijn de laatste jaren erg populair geworden dankzij de stijgende vraag naar platformbedden.  Ze bieden meer steun, zijn comfortabeler en handiger in vergelijking met de traditionele boxspring. Lattenbodems zijn betaalbaarder dan een standaard boxspring. Omdat de meeste van hen zijn gemaakt van hout, ze zijn zeer duurzaam en ondersteunend, ervoor te zorgen dat uw matras niet schuiven rond. Omdat ze zo licht zijn, is montage meestal een fluitje van een cent.

Zoals je in onze samenvatting kunt zien, zijn er heel wat verschillende lattenbodems om uit te kiezen. Laten we het eens hebben over waar u op moet letten bij de keuze van een bedbodem, zodat u zeker kunt zijn van uw aankoop.

Type lattenbodem

Lattenbodems zijn verkrijgbaar in metaal of hout. Metalen latten zijn iets duurder en vereisen enige montage. Ze gaan meestal langer mee, bieden meer steun voor zwaardere mensen en zijn veel betaalbaarder in vergelijking met boxsprings. Ze kunnen worden aangepast aan de afmetingen van uw bed en de meeste zijn voorzien van een middensteun in het midden.

Een houten lattenbodem bestaat uit een reeks laterale houten latten die aan elkaar bevestigd zijn met een soort band of koord. De installatie is supergemakkelijk aangezien u ze alleen maar over het bedframe hoeft te leggen door ze af te rollen. Sommige houten latten zijn zichtbaar, terwijl andere in stof gewikkeld zijn om te voorkomen dat ze aan uw matras blijven haken of scheuren. Houten latten zijn niet de beste optie voor een zware matras of als u veel gewicht op het bed heeft.

De afstand tussen de latten

De afstand tussen de latten is de belangrijkste factor om te overwegen nadat u het soort materiaal hebt gekozen. Hoe groter de afstand tussen de latten, hoe groter de kans op slijtage van uw matras. De latten zouden niet breder dan 1,5 – 2,5 inch uit elkaar moeten liggen en typisch een minimum van 16 latten.

Meten

Het is absoluut noodzakelijk dat u de afmetingen van uw bedframe nauwkeurig opmeet voordat u latten bestelt. U moet het frame meten zonder de matras en het beddengoed!  De juiste maten nemen kan u veel tijd en energie besparen om er zeker van te zijn dat u de juiste maat bestelt.

Er is voor elk wat wils op onze lijst van de beste lattenbodems die zeker aan uw behoeften zullen voldoen. Neem al onze tips in overweging, zodat u de beste keuze kunt maken bij het online winkelen.