Nu Wonen
Image default
Aanbiedingen

Waar let je op bij het kopen van een dames regenjas?

Waar let je op bij het kopen van een  dames regenjas?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe dames regenjas, dan is de keuze natuurlijk enorm. Hoe fijn is het dan dat je voor jezelf een checklist hebt met zaken waar je allemaal rekening mee moet houden. We hebben namelijk vaak wel het idee dat we het weten, maar in de praktijk blijkt dit vaak toch anders te zijn. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een fanatieke wandelaar wat andere eisen stelt aan een regenjas, dan wanneer je af en toe een regenjas draagt om naar de supermarkt te lopen. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het vinden van de perfecte regenjas. We denken het namelijk vaak wel te weten, maar in de praktijk loopt dit vaak toch net even anders.

 

Hoeveel wil je ervoor uitgeven?

Dat een goede regenjas geld kost, dat moge duidelijk zijn. Toch is het wel belangrijk om hier vooraf over na te denken, zodat je ook zeker weet dat je het kunt betalen ja of nee. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een regenjas kind een stuk meer de verduren krijgt, dan wanneer je als volwassene een regenjas draagt. Zorg er daarom dus ook voor dat je zeker weet dat je de jas een paar jaar draagt, zodat je er ook rustig een paar euro meer voor kunt uitgeven. Vooral tijdens een online zoektocht is het handig om een selectie te kunnen maken. Zo kun je filteren op allerlei verschillende eigenschappen en dus ook op de prijs. Je krijgt op deze manier dus ook geen jassen te zien die niet binnen je budget passen.

 

Het model van de jas

Regenjassen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Waar een regenjas heren vaak wat korter is, zien we dat veel vrouwen kiezen voor een langere jas. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je dus bepalen wat je mooi vindt. Veel wandelaar kiezen bijvoorbeeld voor een korte jas, maar combineren dit vervolgens dan wel met een regenbroek. Zo  hoeven ze niet bang te zijn dat ze alsnog nat worden. Kortom, een persoonlijke keuze dus. Vraag jezelf dus allereerst af wat je mooi vindt en vooral ook wat praktisch is.

 

Ook geschikt voor de winter

Regenjassen zijn er in allerlei verschillende varianten. Handig is dus om ook te kijken of je deze jas ook wilt kunnen dragen tijdens de koude wintermaanden. Je kunt dan namelijk wel nagaan dat de juiste voering ook van belang is. Een jas die waterdicht is, is natuurlijk heel prettig, maar wanneer je het dan vervolgens alsnog koud hebt, heeft het nog weinig tot geen zin. Zorg er dus voor dat je op voorhand voor jezelf bepaald in hoeverre je jas ook lekker warm moet zijn of dat je deze voornamelijk draagt tijdens een kleine miezerbui. Door bovenstaande tips mee te nemen in je uiteindelijke keuze, zal je zien dat het een stuk makkelijker wordt om je uiteindelijk jas te kunnen vinden.